Édesburgonya krémleves

 

Egy leves, amit imádni fogsz!

 

Ez a leves tökéletes példája annak, hogy habarás, rántás, tejföl, tejszín nélkül is isteni krémlevest lehet készíteni… nah nem mintha ellene lennék ezeknek a dolgoknak, de sokszor jól esik egy ilyen finom, ízes, könnyed, natúr leves.

Feltétlen próbáljátok ki ezt a receptet, mert nekem nagy kedvencem, aztán pedig írjátok meg, hogy hogy ízlett.

 

 

Hozzávalók:

2 közepes édesburgonya

1 ek vaj

1 marék aprított snidling

1 marék aprított zellerzöld vagy petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

2 ek frissen facsart citromlé

Ízlés szerint só és cayenne bors

 

Rendeléshez kattints IDE!

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kockára vágom, majd a vajon, kb fél dl víz és az aprított zellerzöld kiséretében, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom.

Amikor az batáta megpuhult, a snidlinggel és a reszelt fokhagymával leturmixolom, sózom, megszórom cayenne borssal, hozzáadom a citrom levét, felöntöm annyi vízzel, hogy tetszőleges sűrűségű legyen és újra felforralom.

Pirított gm zsemlekockával kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük