Egy leves, amit imádni fogsz!
Ez a leves tökéletes példája annak, hogy habarás, rántás, tejföl, tejszín nélkül is isteni krémlevest lehet készíteni… nah nem mintha ellene lennék ezeknek a dolgoknak, de sokszor jól esik egy ilyen finom, ízes, könnyed, natúr leves.
Feltétlen próbáljátok ki ezt a receptet, mert nekem nagy kedvencem, aztán pedig írjátok meg, hogy hogy ízlett.
Hozzávalók:
2 közepes édesburgonya
1 ek vaj
1 marék aprított snidling
1 marék aprított zellerzöld vagy petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
2 ek frissen facsart citromlé
Ízlés szerint só és cayenne bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kockára vágom, majd a vajon, kb fél dl víz és az aprított zellerzöld kiséretében, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom.
Amikor az batáta megpuhult, a snidlinggel és a reszelt fokhagymával leturmixolom, sózom, megszórom cayenne borssal, hozzáadom a citrom levét, felöntöm annyi vízzel, hogy tetszőleges sűrűségű legyen és újra felforralom.
Pirított gm zsemlekockával kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!