Ratatouille GastroHobbi módra

 

Így készíts isteni sült ratatouillet!

 

Sokszor beszéltünk már arról, hogy ki, hogyan szereti a lecsót, mivel tuningolja, hogyan bolondítja… most hoztam Nektek egy újragondolt francia lecsó receptet, ami nekem nagyon nagy kedvencem. Amilyen egyszerű, olyan finom és isteni vacsora a nyári estéken akár jól lehűtve is.

Ezt a mostani verziót volt szerencsém, csupa „házi” zöldségből készíteni és hát valjuk be, nincs is annál finomabb, mint mikor házilag termelt alapanyagokból készül az étel.

 

 

Hozzávalók – 2 főre -:

1 padlizsán

2 cukkini

3 nagyobb paradicsom

3 paprika

2 fej hagyma

3 ek olívaolaj

3 ek paradicsompüré

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A zöldségeket – a hagyma kivételével – felkockázom, tepsibe teszem, meglocsolom olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 20 perc alatt megsütöm.

A hagymát apró kockára vágom, kevés olívaolajon megpárolom, majd hozzáadom a paradicsompürét, pár evőkanál vizet, a megsült zöldségeket, sózom, borsozom, összeforralom és kész is.

 

 

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom. Adhatunk hozzá tükörtojást vagy pirított kolbászkarikákat is.

 

Elkészítés idő: 30 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük