Szedres-kókuszos pillesüti

Így készíts isteni gyümölcsös sütit liszt nélkül!

Ezt a receptet még a nagymamám találta ki évekkel ezelőtt, amikor elkezdtem a gluténmentes diétát és azóta is előszeretettel készítjük, az éppen szezonális, vagy befőtt gyümölcsökkel, illetve csokidarabkákkal vagy aszalt gyümölcsökkel, mert valójában mindennel finom.

Készülhet alapként és krémekkel betölteni, csak a fantáziánk az ami határt szab. Nekem eddig akárkinek készítettem, akármilyen alkalomra, mindig óriási sikere volt, mert a tészta pille könnyű és nagyon könnyed. Azok is szokták szeretni, akik egyébként nem szeretik a kókuszt, mert nincs intenzív kókusz íze.

Próbáljátok ki, aztán pedig osszátok meg velem, hogy mivel túrbóztátok.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 ek barna cukor
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 2 tk gm sütőpor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • csipet só
  • ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés:

A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől és külön-külön tálba teszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzá adom a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és összekavarom.

A tojásfehérjét kemény habbá verem és két részletben a kókuszos tojássárgájába forgatom, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab,aztán egy sütőpapírral kibélelt, kicsi tortaformába öntöm, rádobálom a gyümölcsöket és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat. Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy átsült végeztünk tűpróbát.

Elkészítési idő: 35 perc

Jó nassolást kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük