Édes töltött zsemle

 

Kedvenc retro csemege!

 

Ki nem emlékszik az édes, túróval töltött kiflikre, zsemlékre ahogy a party grillben pirulnak és a finom édes, vaníliás illat átjárja a konyhát, majd az egész házat!

Gyerekkoromban nagy kedvencem volt ez a desszert és sokat ettük, általában kiflivel, de most néhány szikkadt zsemle volt itthon, így ezzel készült. Szerintem sokunkban törnek fel az emlékek, ha meglátjuk ezt a finomságot és nem is igazán receptet szerettem volna hozni, mert rém egyszerű az elkészítés, sokkal inkább ötletet adni, hátha valaki hétvégén kedvet kap hozzá.

 

 

Hozzávalók:

25 dkg túró

1 dl tejföl

2 ek barna cukor

1 tojás

1,5 dl tej

1 tk vaníliáscukor

3 zsemle

 

Rendeléshez kattints IDE!

 

Elkészítés:

A túrót, a tejföllel és a cukorral kikeverem, ez lesz a töltelék. A tojást, a tejjel és a vaníliáscukorral szintén elkeverem, ezzel fogom meglocsolni.

A zsemlék tetejét levágom, kicsipkedem a belsejüket, majd vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatom. Megtöltöm a túrós töltelékkel, befedem az előzőleg levágott tetőkkel, meglocsolom a tojásos tejjel és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat!

Ízlés szerint, vaníliás porcukorral meghintve kínálom.

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük