Humusz

Így készíts humuszt!

Nagy humusz rajongó vagyok és régóta kísérletezem már, hogy minél finomabban tudjam elkészíteni. Minden gyümölcs beérik egyszer, mint ahogy most az én humusz receptem is és mivel isteni krémet sikerült készíteni, ezért most megosztom Veletek is a receptet, hogy Ti is tudjatok otthon, fenséges humuszt gyártani.

Arra az álláspontra jutottam, hogy a saját készítésű tahinitől lesz igazán fantasztikus, így Neketek is ajánlom, hogy készítsétek el és ne a bolte verziót használjátok. Szerintem sokkal gazdaságosabb is így és akkor az ízélményről még nem is beszéltem.

Hozzávalók:

40 dkg főtt csicseri borsó (én egy nagyon jó minőségű konzervet hasznánlok)

0,5 dl olíva olaj

0,5 dl víz

4 gerezd fokhagyma

1 púpozott tk só

fél citrom leve

4 ek tahini ( az elkészítésben írom, hogyan készítettem)

Elkészítés:

Kezdjük a tahinival. 1,5 dl szezámmagot egy serpenyőben szárazon aranysárgára pirítok, majd hagyom kihülni. Mikor kihült, 1dl olívaolajjal összeturmixolom és kész is… igen (!) ez ennyire egyszerű. Ebből a mennyiségből dupla adag lesz, mint ami nekünk a recepthez kell, de lezárt üvegben, hűtőben sokáig eláll.

…és akkor jöhet a humusz.

A fokhagymát megpucolom, felaprítom, majd a sóval, mozsárban pépesre dörzsölöm. A tahinit összekeverem a citrom lével, hozzáadom a sós fokhagymát és alaposan kikeverem.

A csicserit az olívaolajjal és a vízzel összeturmixolom, majd hozzákeverem a tahinis, fokhagymás szósszal és el is készült a csemege, lehet falatozni! Attól függően, hogy ki mennyire sűrűn szereti, adhatunk hozzá több vizet.

Tálaláskor megszórom aprított mentával, meglocsolom kevés olívaolajjal.

Ajánlom hozzá a görög olivás vekinit! Receptért kattints ide!

Elkészítési idő: 15 perc

Jó étvágyat kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük