Pikáns burgonyaleves, ropogós kolbászkarikákkal

Így készíts isteni burgonyalevest!

 

Mivel a húslevest már péntek éjszaka megfőztem és már el is fogyott, így vasárnapra nem volt leves, ezért gondoltam kitalálok valami újat, ami megszokottak szerint, egyszerű és finom.

Lehet, hogy elsőre furcsa lesz, hogy megpirítottam a krumplit és így került a levesbe, de jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert eszméletlen finom volt és kicsit más, mint a megszokott! 

 

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 koktélparadicsom

ízlés szerint egy darabka hegyes erős, aki nem szereti a csípőset, tegyen bele tv paprikát

4 közepes burgonya

3 ek tejföl

1 tk kukoricakeményítő

kevéske frissen facsart citromlé

1 darabka kolbász

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és fűszer paprika

 

Rendeléshez kattints IDE!

 

Elkészítés:

A hagymát finomra vágom és kacsazsíron üvegesre pirítom, majd mehet bele az apróra vágott paradicsom és paprika. Amikor megdinsztelődött, leveszem a tőzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, hagyom feloldódni, majd sózom, borsozom, felöntöm vízzel és kiforralom.

Amíg az alap fő, a burgonyát meghámozom, kisebb kockára vágom és egy serpenyőben, kevés kacsazsíron megpirítom, majd az időközben felforralt alaphoz adom és ezzel is forralom, amíg a burgonya megpuhul, nem kell neki sok idő.

A serpenyőben visszamardt zsiradékon megsütöm a vékony szeletekre vágott kolbász karikákat, majd papírtörlőre szedem.

Egy tálban, kevés hideg vízben elkeverem a keményítőt, hozzá adom a tejfölt, a citromlevet, ezekkel is kikeverem, majd néhány evőkanál forró leveslét merek rá, azzal is elkeverem és végül vissza öntöm a leveshez, még egyszer kiforral és forrón, a kisütött kolbászkarikákkal, frissen apírott petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.