3 receptötlet a METRO nyereményjátékához!

Az elmúlt időszakban sok információt hoztam már Nektek a METRO nyereményjátékairól és továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy jelentkezzetek a fantasztikus NYEREMÉNYEKÉRT!

Most hoztam Nektek néhány ötletet, amit picit továbbgondolva, a saját ízlésetekre formálva elkészítitek, már tölthetitek is fel a jelentkezéshez.

 

1) Búbos karaj

 

 

Hozzávalók:

0,5 kg fehér csiperke

1 kápia paprika

0,5 kg csont nélküli sertéskaraj -szeletelve-

3 gerezd fokhagyma

1 ek szárított kakukkfű

3 ek aprított petrezselyemzöld

15 dkg mozzarella sajt

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és olívaolaj

 

Elkészítés:

A gombát megpucolom és vastagabb szeletekre vágom, az olívaolajon megpárolom, majd hozzá adom a szeletekre vágott fokhagymát, az aprított kápia paprikát, a borsot, a kakukkfüvet, a petrezselyemzöldet és néhányszor átforgatva összepirítom. Figyeljünk oda, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen.

A karajszeleteket enyhén megklopfolom, sózom és egy sütőlapra teszem. Ráhalmozom az előzőleg elkészített gombás ragut, majd 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 25 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat.

Ha a hús átsült és a gomba is szépen megpirult minden halom tetejére teszek egy szelet mozzarella sajtot és 5 percre visszadugom a sütőbe, hogy ráolvadjon.

Friss paradicsomkarikákkal, párolt rizzsel kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

 

2) Zsebes karaj

 

Hozzávalók:

0,5 dl olaj

1 mk rozmaring

1 mk kakukkfű

1 mk borsikafű

1 tk fűszerpaprika – lehet csípős is –

1 gerezd fokhagyma

80 dkg sertéskaraj egyben 

12 dkg mozzarella sajt

1 fej vöröshagyma

10 dkg pulykamell sonka

Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Az olajat elkeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával.

A húst kb. 1,5 centiméterenként bevagdosom úgy, hogy az alját nem vágom át, majd alaposan bekenem az előzőleg elkészített fűszeres páccal.

A “zsebekbe” beletöltöm a szeletekre vágott sajtot, a felkarikázott hagymát, a sonkát, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőként illetve a hús méretétől függően változhat. Miután átsült, eltávolítom a sütőpapírt és visszadugom a sütőbe, hogy szép aranysárgára piruljon!

Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

 

3) Szuper sajtos-tejszínes tészta

 

Hozzávalók:

40 dkg  száraztészta

30 dkg kolozsvári szalonna

néhány szelet bacon a díszítéshez

2 tojás sárgája

0,5 l  tejszín

2 gerezd fokhagyma

12 dkg mozzarella sajt

2 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe teszem és közepes lángon, fedő nélkül 12 perc alatt készre főzöm.

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágom és az olajon ropogósra pirítom, majd hozzá adom a kifőtt tésztát, a reszelt fokhagymát, a tojássárgájával elkevert tejszínt, ha szükséges sózom, összeforralom és petrezselyemmel megszórva, pirított baconnel, forrón kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.