Búbos csirkemell

Mivel tudom, hogy nagyon sokan szeretitek a csirkemellet ezért időről időre igyekszem hozni Nektek egy-egy új receptet!

Ez a mosatni egy megszokottak szerint nagyon egyszerűen elkészíthető étel, ami nem mellékesen nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 1 tk kacsazsír
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg natúr sajt
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A bacont apróra vágom és a kacsazsíron megpirítom. Mikor már szép aranysárgára pirult, hozzá adom a finomra vágott vöröshagymát, a megmosott és felszeletelt gombát, majd megpirítom és hozzá adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, megszórom a kakukkfűvel, összeforgatom és leveszem a tűzhelyről.

A csirkemellet felszeletelem és egy kivajazott jénaiba sorakoztatom a szeleteket. A húst megsózom, megszórom a reszelt füstölt sajttal, ráhalmozom a gombás ragut és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb 20 perc alatt készre sütöma majd a tetejét megszórom reszelt sajttal és visszadugom még 5-10 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. A sütési idő, sütőnként változhat.

Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával kínálom.

Elkészítési idő:  35 perc

2 hozzászólás

  • Egy aprócska észrevétel a csirkemell mennyisége csupán 1 dkg. Gondolom csupán elírás lehet.
    Köszönöm szépen. Ujvári-Kordics Veronika

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük