Hagymával sült kolbászos hot-dog

Biztos vagyok benne, hogy a hot-dog sokaknak van a repertoárján mikor éppen se kedv, se idő, se ötlet nincs a főzésre!

Pont így van ez nálunk is, de most nem erre a hot-dogra gondolok, hanem egy egészen fantasztikus, újra gondolt változatra, amivel könyedén elkápráztathatsz bárkit!

Hozzávalók:

  • 3 fej vörös hagyma
  • 2 fej lila hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 7 vékony, friss töltésű kolbász
  • 5 dkg vaj
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors
  • 2 dl Birra Moretti

Elkészítés:

A hagymákat meghámozom, félbe vágom, majd felszeletelem.

Egy tűzálló tálat kivajazok, szétterítem benne a hagyma felét, rásorakoztatom a kolbászokat, majd befedem a felszeletelt hagyma másik felével.  Sózom, borsozom, hozzá adom a fokhagymát, meglocsolom a sörrel, a tetejére rászórom a felkockázott vajat, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként és a kolbász méretétől függően változhat!

Mikor elkészült, friss pékáruval kínálom. Jól illik hozzá a mustár és a savanyúkáposzta!

 

Elkészítési idő:  45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük