Tavaszi zöldborsófőzelék – Currys húsgolyókkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kacsacomb
  • 4 szelet mangalica szalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 dl laktózmentes tej
  • negyed liga margarin
  • só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A combokat alaposan megtisztítom, sózom, borsozom, beleteszem egy római tálba, rászórom az apróra vágott fokhagymát, ráteszem a szalonnát, lefedem a római tálat és kb. két óra alatt vajpuhára sütöm!

A krumplit meghámozom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

Ha puhára főtt leszűröm, ráteszem a vajat a tejet és robotgéppel pépesítem, majd ha szükséges után sózom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 2 óra

Szeretjük nagyon!

Sok receptet próbáltam már, de a legegyszerűbb a legnagyszerűbb!

 

 

 

 

További kacsa receptek, amiket nagyon szeretünk:

Kacsamell káposzta ágyon sütve

“Egyben” kacsasült

Rozmaringos kacsacomb

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.