Aki rendszeres olvasója a blognak tudja, hogy nem vagyok a szavak embere és nem szoktam litániát írni, szerintem nem is tudnék. 🙂
Ez a recept sem igényel szerencsére oldalakon át tartó bejegyzést. Nem gondolom, hogy valami újat fedeztem fel, mert biztos, hogy sokan készítitek hasonlóan a csirkecombot, de hátha van akinek az újdonság erejével hat és sikerül egy nagyon finom, egyszerü, túl nagy előkészületet nem igénylő, ám nagyszerū recepttel megismertetnem.
Hozzávalók:
7 db csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)
4 ek lm tejföl
2 gerezd fokhagyma
3 csipet aprított petrezselyem
10 szelet bacon
15 dkg lm sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tejfölt sózom, borsozom, hozzá adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és alaposan elkeverem.
A megmosott csirkecombokat, némi zsiradék társaságában egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, megkenem az előzőleg kikutyult tejföllel, majd rájuk tekerem a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütöm.
A 45 perc leteltével, eltávolítom az alufóliát, megszórom a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütöm.
Rántott hagymakarikával, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 70 perc
https://www.youtube.com/watch?v=JDLlWaeVgL0&feature=youtu.be