Téli leves Gm&Lm

Ma van a tél első napja és nagyon jól eset ez a tányér forró leves, így arra gondoltam, legyen ez a „téli leves”! Mint az a receptjeimnél megszokott, ez is egy, a kedvünk és a hűtőnk tartalma szerint nagyszerűen variálható recept.

Nálam az alapot az adta, hogy volt egy kis maradék sült csirkemell és mivel ennek nem vagyok nagy rajongója, a leveseknek viszont annál inkább, úgy voltam vele, hogy 1:1 és így csak leküzdöm valahogy….. egyszerűen elkészíthető recept, viszonylag gyorsan kész, és elég tartalmas is. A zöldségeket én nem szoktam szétfőzni, mert szeretem ha roppanósak, ha valaki puhábban szereti, a főzési időt ízlés szerint tolja ki….és akkor a recept:

zoldsegleves

Hozzávalók:

2 közepes fej vöröshagyma

3 szál újhagyma (zöldjével együtt)

3 db sárgarépa

3 db halványító zeller

1 nagy csokor petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

1 közepes méretű maradék sült csirkemell

2,5 liter alaplé

15 dkg gm száraztészta

Ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors, kakukkfű

Elkészítés:

A hagymákat felaprítom és némi zsiradékon megpárolom, de nem hagyom, hogy teljesen össze essen, maradjon kicsit roppanós, hozzá adom a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatom még egyszer, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma, az aprított petrezselyemzöld, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom és felforrástól számított 20 percig főzöm.

A 20 perc leteltével beleöntöm a száraztésztát, megszórom kakukkfűvel és 11 percet főzöm. (ez a főzési idő, függ a tészta főzési idejétől. Én PastaD’oro tésztát használtam, ennél nekem ez a 11 perc vált be.)

Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

Ha kíváncsi vagy a recepthez készült videóra, keresd fel facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/GastroHobbi/

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük