Mivel tudom, hogy nagyon sokan szeretitek a csirkemellet ezért időről időre igyekszem hozni Nektek egy-egy új receptet!
Ez a mosatni egy megszokottak szerint nagyon egyszerűen elkészíthető étel, ami nem mellékesen nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 tk kacsazsír
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk kakukkfű
- 1 csirkemell filé
- 10 dkg füstölt sajt
- 15 dkg natúr sajt
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A bacont apróra vágom és a kacsazsíron megpirítom. Mikor már szép aranysárgára pirult, hozzá adom a finomra vágott vöröshagymát, a megmosott és felszeletelt gombát, majd megpirítom és hozzá adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, megszórom a kakukkfűvel, összeforgatom és leveszem a tűzhelyről.
A csirkemellet felszeletelem és egy kivajazott jénaiba sorakoztatom a szeleteket. A húst megsózom, megszórom a reszelt füstölt sajttal, ráhalmozom a gombás ragut és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb 20 perc alatt készre sütöma majd a tetejét megszórom reszelt sajttal és visszadugom még 5-10 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. A sütési idő, sütőnként változhat.
Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 35 perc
