Szaftos karaj

Bár nagyon szeretem a sertéskarajt, viszonylag ritkán készítek, mert előfordul, hogy szárazra sikerül, most viszont hoztam Nektek egy nagyon szaftos receptet, ami elronthatatlan, nagyon egyszerű elkészíteni és garantáltan a család kedvence lesz.

Hozzávalók:

6 szelet sertéskaraj

5 ek rizsliszt (aki nem gluténmentesen étkezik, használjon „hagyományos lisztet”)

2 tk fűszerpaprika

8 ek tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 tk aprított, friss rozmaring

2 tk mustár

2 mozzarella golyó

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A karajszeleteket enyhén megklopfolom, sózom, borsozom.

A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával. A tejfölhöz adom a reszelt fokhagymát, a rozmaringot, a mostárt és ezt is alaposan elkeverem.

A hússzeleteket először a paprikás lisztbe, majd a tejfölös szószba forgatom és egy tűzálló tálba, szorosan, egymás mellé helyezem.

A mozzarellát elmorzsolom, szétoszlatom a tejföllel burkolt húsok tetején és lefedés nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.

Ízlés szerint krumplipürével, párolt rizzsel, friss salátával kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük