Csirkecombok mexikói raguval

Régen volt már csirkecomb, úgyhogy itt az ideje, hogy hozzak Nektek hozzá egy nagyszerű receptet.

Amióta megvan az öntöttvas serpenyőm és lábosom, fanatikusan midnent ebben készítek. Nagyon szeretem, hogy elősütés után csak úgy beteszem a sütőbe és isteni, szaftos ételek készülnek benne és nem mellékesen szuper, hogy a zománc rétegnek köszönhetően ennyire egyszerű tisztítani, nem úgy mint a hagyományos öntöttvas edényeket!

A recept a Samsung Magyarország felkérésére készült! A kampány részeként az ételhez tartozó videó Samsung Galaxy S 10+ készülékkel került rögzítésre és a képek is ezzel készültek!

Nagyon szerettünk ezzel a telefonnal dolgozni, mert fantasztikus képélményt biztosít, visszaadva ezzel a főzés nagyszerű pillanatait.

Hozzávalók:

  • 4 db csirke felsőcomb filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 4 ek morzsolt kukorica (fagyasztott vagy konzerv)
  • 1 doboz lecsepgtetett bab konzerv
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 ek tex-mex fűszerkeverék
  • 2-3 dl víz
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, felhevített zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütöm, rászórom az aprított fokhagymát, befedem benedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A felaprított vöröshagymát, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a kockára vágott paprikákat, a kukoricát, a babot, a paradicsompürét, az aprított petrezselyemzöldet, a fűszerkeveréket, felöntöm vízzel, alaposan összekeverem és mártás sűrűségűre főzöm

Inkább többször öntsünk hozzá kevesebb vizet, mint egyszerre sokat!

A megsült csirkecombokat, a mexikói raguval kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1