Habos tejbegríz

Ha megőriznéd kedvenc receptjeid az utókornak, Neked is szükséged van egy szuper Receptgyűjtőre! ITT!

 

A tejbegríz sokunk nagy kedvence. Legyen akármilyen finom, nekem személy szerint a legnagyobb favorit a menzás verzió…bár lehet csak az eltelt sok-sok év és az emlékek amik megszépítik, de ettől függetlenül mindig melegséggel tölt el, ha eszembe jut az óriás merőkanál, amivel a konyhásnéni rácsapott egy adagot a tányérra, majd landolt a tetején a cukorral elkevert kakaó.

Most egy újragondolt változatot hoztam Nektek, ami igazán nagyszerű választás ha ennétek néhány kanál habos, édes nyalánkságot.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 ek méz
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1 l tej
  • 20 dkg gríz (gm verzió: 30 dkg gm grízalap)
  • Ízlés szerint kakaópor, csokoládé, fahéj

Elkészítés:

A tojássárgáját a mézzel és a vaníliával kikeverem. A tejet felforralom, hozzáadom a grízt és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

Amikor elérte a kívánt állagot, hozzákeverem a tojássárgáját, összekeverem, forralok rajta mégegyet és végül hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Ezzel már csak óvatosan összeforgatom és el is készült.

Csészékbe, tálkákba adagolom és ízlés szerint kakaóporral, csokoládával, fahéjjal kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük