Focaccia paradicsommal

Nagyszerű alternatívája a kenyérnek és ami nagy előnye, hogy nem kell hozzá kovász! Csak összekeverjük, kicsit kelesztjük és már mehet is a sütőbe.

…ha egyszer maradna másnapra, feltétlen próbáljátok ki grillen megpirítva, isteni!

Hozzávalók:

  • 7 g szárított élesztő
  • 1,4 dl meleg víz
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • csipet só
  • koktélparadicsom
  • ízlés szerint oregano, bazsalikom

Elkészítés:

A meleg vízben elkeverek egy csipet cukrot, egy csipet liszttel, beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni.

Egy tálba összegyúrom a lisztet, az élesztőt, egy evőkanál olívaolajal, letakarom és meleg helyen, duplájára kelesztem (kb. 30 perc).

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, négy felé vágom és cipót formálok belőlük.

A cipókat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem a maradék 1 evőkanál olívaolajjal, 10-15 percet kelesztem, majd az ujjammal mélyedéseket nyomok a tetejébe és beleteszem a paradicsomokat.

Ízlés szerint fűszerezzük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változik.

 

Elkészítési idő: 10 perc + kelesztés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük