Poharas karácsonyi muffin

Mert az egyszerűen, finomat „csak összekavarjuk és mehet a sütőbe” receptek az ünnepek alatt is jól jönnek!

Adott volt, hogy tesztelnem kell az új muffin formákat, amik múlt héten érkeztek a webshopba, gondoltam egy új recept is dukál hozzá!

A teszt eredmény 2 x 100%!

A forma isteni! Papír nélkül sem ragad bele, gyönyörűen kivehető, tökéletesen átsült a tészta és nincs ez a recepttel sem másképp!

Fantasztikusan finom és ilyenkor nekem sokat emel az élményen, hogy 5 perc alatt összekevertem és kész is volt!

Az elkészítéshez még annyit, hogy az arányok a kefíres pohárra vonatkoznak!

6 darabos muffin forma ITT!

12 darabos muffin forma ITT!

Hozzávalók – 6 darabhoz-:

  • 1 pohár kefír
  • 1 tojás
  • fél pohár olaj
  • 1 tk sütőpor
  • fél pohár barnacukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk friss reszelt gyömbér – ha nincs akkor por-
  • 1 púpozott pohár liszt

Elkészítés:

A kefírt kikeverem a tojással és az olajjal, majd belekeverem az összes többi hozzávalót!

Vajazott/lisztezett formába kanalazom ( tehetünk bele ízlés szerint csoki kockákat is ) és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

 

Elkészítési idő: 5 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük