Sólet

Hosszú évek óta nem ettem sóletet, most viszont, hogy sikerült beszerezni egy öntötvas, zománc bevonatos edényt, adta magát, hogy készítek egy finom babos egytálat.

Igyekeztem utána járni és egy autentikus változatot elkészíteni, ami remekül bele illik a tojás fogyasztást népszerűsítő kampányunkba, amit az idei évben a tojásszövetséggel közösen csinálunk…nagyon jó sikerült az étel, így csak buzdítani tudok mindekit az elkészítésre..úgyhogy jöjjön is a recept!

Hozzávalók:

  • 6 ek libazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 babérlevél
  • 30 dkg tarka bab
  • 30 dkg fehér bab
  • 15 dkg gersli
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 60 dkg füstölt hús
  • 4 db friss magyar tojás
  • víz

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát elkeverem két evőkanál libazsírral, a fűszerpaprikával, a fokhagymával, hozzá adom a babért, a borsot, majd mehetnek rá a babok, a gersli.

Alaposan összeforgatom, rápakolom a darabokra vágott füstölt húst, az egész, megmosott tojásokat, meglocsolom a maradék libazsírral, felöntöm vízzel, befedem és 165 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 5 óra alatt készre sütöm. A sütési idő alatt az elpárolgó vizet folyamatosan pótlom.

A sóletthez nem kell a babokat beáztatni!

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1