Tőkehalfilé zöldségágyon – sütőpapírban sütve

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben! RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Ritkán eszünk fagyasztott halat és úgy egyébként bármit ami fagyasztott, de megesik, hogy kiürül a hűtő és ezekre az esetekre van mindig egy kis tartalék a fagyóban.

Nekem ez az étel nagyon ízlik. Nem mondom, hogy egy ízorgi, de nagyon finomak benna a zöldségek, ahogy megsülnek, szóval néha napján jól jön egy ilyen egyszerű recept is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg alaszkai tőkehal filé – fagyasztott –
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 cékla
  • 1 répa
  • ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és olívaolaj

Elkészítés:

A halat kilvasztom, majd sózom, borsozom.

A zöldségeket tetszőleges méretűre darabolom, nem szoktam sózni, hogy roppanósak maradjanak, csak borsozom, majd ráhalmozom egy sütőpapírra, a tetejére teszem a halszeleteket, egy-egy karika citrommal, meglocsolom olívaolajjal, becsomagolom a papírba és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütöm, majd kinyitom a papírt és visszadugom még 5-10 percre, hogy kicsit piruljon.

A sütési idő függ az alapanyagok méretétől.

Ízlés szerint, szimplán a zöldségekkel vagy bulgurral kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük