Betyáros húsgolyók

Hoztam Nektek egy egyszerűen, finomat receptet ami nálunk nagy kedvenc!

Lehet, hogy ajánlatos rögtön dupla adagot készíteni, mert eszméletlen milyen gyorsan fogy.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 paprika
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • Ízlés szerint só, őrölt fekete bors

Elkészítés:

A darálthúst sózom, borsozom, hozzá adom a tojást, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, alaposan össze keverem, tetszőleges méretű golyókat formázok belőle és félre teszem.

A szalonnát apró kockára vágom, majd zsírjára sütöm. Mikor szépen megpirult hozzá adom az apró kockára vágott lilahagymát, üvegesre pirítom, majd mehet hozzá a kockára vágott paprika – aki szereti tehet bele néhány karika csípőset is -, puhára párolom, végül beleteszem a megmosott, negyedelt gombát és a petrezselyemzöldet.

Mikor a ragum megpuhult, a gomba összesett, beleöntöm a sűrített paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával, sózom, felöntöm vízzel, belepakolgatom a húsgolyókat, fedővel lefedem és kb. 30 perc alatt készre főzöm.

A főzési idő a húsgolyók méretétől függően változhat.

Ha a húsgolyók megfőttek, meglocsolom a tejföllel, elkeverem, kiforralom és már tálalom is.

 

Elkészítési idő:  50 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1