Krumplis palacsinta

Amióta elkezdtem használni a tarkedli sütőt sorban jönnek a jobbnál jobb ötletek, hogy mit tudnék még készíteni benne.

Gyerekkoromban nagyon szerettem a kruplilángost, csak nem igazán kedvenc elfoglaltságom, nyújtogatni egyesével és sütögetni, így most újragondoltam ezt a dolgot és így lett belőle krumplis palacsinta! – amit egyébként egy-egy ételhez köretként is el tudok képzelni.

Az ízélmény ugyan az, csak sokkal szaporábban halad a sütés és finom, pilla könnyű kis palacsinták a végeredmény!

Biztosan sok ötletet fogok még hozni Nektek, ehhez a serpenyőhöz mert nagy kedvencem lett.

Hozzávalók – 30 darabhoz -:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 tk vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk sütőpor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kockára vágom és sós vízben puhára főzöm.

Mikor megpuhult, leszűröm, hozzáadom a vajat, összetöröm és hagyom kihülni.

A kihült püréhez adom a tojást, a lisztet, a tejet, a sütőport, sózom, borsozom, alaposan kikeverem majd a terkedli sütő mélyedéseibe kanalazom. Amikor megsült egy szilikon lapát segítségével megforgatom és a másik oldalát is aranysárgára sütöm.

A liszt, tej arány egyébként függ a krumpli fajtájától is. Ha vizesebb, lehet kicist több liszt kell hozzá. Jó sűrű krumplipüré állagra törekedjünk.

Szerintem nagyon jól illik hozzá a fokhagymás-tejföl mártogatósként.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1