Óvári sertéskaraj

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

 

Sokan azt hiszik, hogy ez az étel valami nagy ördöngősség, pedig egyáltalán nem, úgyhogy ara gondoltam, hogy ezt is hozom Nektek ötletadónak, hogy készítsétek, mert nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéskaraj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet sonka
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 4 szelet óvári sajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A húst enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, majd egy serpenyőbe, amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon mind a két oldalát elősütöm.

Ezekhez az ételekhez nagyon szeretem a zománc bevonatú öntöttvas serpenyőmet, mert a sütőbe is be lehet tenni és így egy mosatlannal kevesebb!

Amikor a hús megpirult, tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékon üvegesre párolom az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzá adom a szeletkre vágott gombát, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, majd megpárolom, ha elkészült tányérra szedem.

Visszateszem a hússzeleteket a serpenyőbe, a tetejére teszek két-két szelet sokát, ráhalmozom a gombás ragut, a tetejére teszek két-két szelet sajtot és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerinti körettel kínálom, mi nagyon szeretjük hozzá a krumplipürét.

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük