Vaníliás bundában sült banán és alma

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

Finom csemegék ezek a bundában sült gyümölcsök, mi nagyon szeretjük! Soha nem bő olajban sütöm, csak néhány evőkanállal teszek alá és így nem is tocsog az olajtól.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • fél mk vanília örlemény
  • 10 dkg liszt
  • 1 banán
  • 1 alma
  • 4 ek olaj
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tk porcukor
  • 1 tk barnacukor
  • 1 kk őrölt fahéj

Elkészítés:

A tojást a tejjel egy kézi habverő segítségével felhabosítom, hozzáadom a lisztet, a vaníliát és alaposan kikeverem.

A meghámozott és felvágott gyümölcsöket a masszába forgatom és felmelegített olajon, közepes hőmérsékleten mind a két oldalát aranysárgára sütöm.

a cukrokat összekeverem a fehéjjal és forrón a kész bundázott gyümölcsökre szórom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük