A rántott, bundázott húsokat mindig nagyon szoktátok szeretni, ezért mutatom, hogy ma mit ügyeskedtem ebédre. Nem mondom, hogy nagy találmány és biztos sokan készítitek is így, de hátha valakinek újdonság!
A hús az menjen ízlés szerint, én most sertéskarajjal készítettem.
Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST ITT!
Hozzávalók:
- 60 dkg hús, ízlés szerint sertés, csirke, stb
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A húst felszeletelem, megklopfolom, sózom, borsozom.
A tojásokat felverem jó habosra, belekeverem a zúzott fokhagymát, majd a lisztet alaposan összekeverem a szódabikarbónával.
Arra figyeljünk, hogy a hús ne legyen túl vastag mert nem fog átsülni, mire a panír megsül.
A húst megforgatom lisztbe, tojásba, majd ismét lisztbe és forró olajban, mind a két oldalát aranysárgára sütöm.
Ízlés szerint párolt rizzsel, salátával, burgonyapürével kínálom!