Habos túrós kekszes alapon

Régóta tervezek már habos túróst sütni és mivel ennél a sütinél nekem mindig a tészta része a necces pont ezért gondoltam, hogy most nem babrál ki vele, kekszes alapra készítem.

Amellett, hogy nagyon jól sikerült, külön jót tett a sütinek, hogy a túrós krém és a finom, pirult hab alatt egy ropogós kekszréteg volt.

Hozzávalók:

  • 40 dkg gullon cukormentes zabkeksz
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg eritrit
  • 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 ek rum
  • 1,5 dl tej

A túrós réteghez:

  • 45 dkg túró
  • 3 tojássárgája
  • 12 dkg eritrit
  • fél mk vanília kivonat
  • fél citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 8 dkg eritrit

Elkészítés:

A kekszet összetöröm, hozzá adom a felolvasztott vajat, az édesítőt, a kakaóport, a rumot, a tejet, alaposan összekeverem, majd kivajazott tepsibe nyomkodom.

A túrót, a tojássárgáját, az eritritet, a vaníliát és a citrom héjat egy kézi mixer segítségével kikeverem és a kekszes alapra simítom és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20 perc alatt készre sütöm.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleforgatom az eritritet és a megsült, túrós massza tetejére kanalazom, elsimítom és visszadugom a sütőbe további 10 percre.

Amikor a sütemény elkészült, tetszüleges méretű szeletekre vágva kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1