Joghurtos brokkolikrémleves

Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel a GastroHobbi Receptkönyvet

ITT!

Mint ahogy több receptnél írtam már, nem feltétlen szoktam ragaszkodni a lisztes sűrítéshez, sokkal inkább szeretem az „önmagukkal való sűrítést”.

Ez a brokkoli leves is mindig így készül nálunk és isteni finom, intenzív brokkoli íz lesz a végeredmény, nem nehezíti el a liszt az ételt és nem mellékesen olyan egyszerű elkészíteni, hogy bárki könnyedén megfőzheti.

Próbáljátok ki és szeressétek!

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek görög joghurt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedem, alaposan megmosom és annyi vízben ami éppen hogy ellepi, a fokhagymával, sóval, borssal oda teszem főni.

Amikor a brokkoli megpuhult, leturmixolom, hozzá adom a joghurtot, majd kiforralom. Ízlés szerint tovább hígíthatjuk vízzel, a tetszőleges állagra.

Vajon pirított kenyérkockával,  forrón kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük