Krumplifőzelék liszt nélkül

Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!

Rántás, habarás, ahány ház, annyi szokás, hogy hogyan sűrítjük a főzelékeket. Vannak olyan főzelékek, ahol én a saját magával való sűrítést szeretem a legjobban és a krumplifőzelék tipikusan ilyen!

Nagyon szeretem, hogy még intenzívebb ízt ad az éetelnek, hogy beleturmixolom a burgonyát. Próbáljétok ki Ti is, remélem szeretni fogjátok.

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya – én főzelékhez a sárgát szeretem –
  • 2 babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vízben, ami éppen ellepi, sóval, babérlevéllel puhára főzöm.

Mikor a burgonya megfőtt a tejfölt bele öntöm a turmuxba, rászedek 5 merőkanál főttburgonyát, a főzőlét, összeturmixolom, visszaöntöm a lábasba és kiforralom.

A legvégén ízesíthetjük még borssal, ízlés szerint egy kis tárkonyecettel.

Sülthússal, pörkölttel, fasírttal, sültvirslivel kínálom!

 

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1