Hamis krumpligulyás GastroHobbi módra

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a

GastroHobbi Receptkönyvben

Már látom lelki szemeim előtt, hogy jönnek a kommentek, hogy nem így kell csinálni és, hogy hogy az „igazi”.

én továbbra is osztom az ahány ház annyi szokás elvet, úgyhogy nem mondom ez az eredeti recept, de én így készítem, így szeretem és gondoltam hozok Nektek receptet, hátha valaki kedvet kap hozzá és elkészíti, mert egy biztos, nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 szép nagy burgonya
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1/4 zeller
  • Ízlés szerint só, bors és őrölt fűszerkömény

Csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • liszt amennyit felvesz

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát és pár percet, folyamatos kevergetés mellett együtt pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a paprikával, összeforgatom, hagyom, hogy feloldódjon a paprika a zsiradékban, végül beleteszem az aprított zöldségeket, sózom, borsozom, ízesítem őrölt köménnyel, felengedem vízzel és visszateszem a tűzhelyre.

Miután felforrt, takarék lángon, kb egy órát főzöm.

A tojást sózom és annyi lisztet dolgozok bele, hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjak. Mikor a leves elkészült, a zöldségek megpuhultak, belecsipkedem a tésztát, hagyom, hogy az is megfőjön majd forrón tálalom.

Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük