Ha töltött csirkecomb, akkor nekem is a klasszikus zsemle/csirkemáj kombó az ami a favorit, ellenben most valamimást kívántam.
Volt itthon egy kis gomba, amit szerettem volna felhasználni, így adott volt a gombaragú, dúsítottam kis kuszkusszal meg fűszerekkel és már adott is egy finom töltelék.
A hús isteni, szaftos, a bőre pedig finom ropogós….egy kis krumplipürés és ecetes fejessaláta és már kész is a finom ebéd.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- fél mk kakukkfű
- 1ek aprított petrezselyemzöld
- 2 szelet füstöltszalonna
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
- 1 dl kuszkusz + 1 dl forró víz
Elkészítés:
A kuszkuszt felöntöm a forróvízzel, lefedem és félre teszem, hogy bedagadjon.
A finomra vágott vöröshagymát, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát és lepirítom.
Mikor szépen megpirult mehetnek bele a fűszerek, a petrezselyemzöld és a reszelt fokhagyma, ezzel már csak átforgatom és nem pirítom tovább, majd hozzákeverem a kuszkuszt.
A csirkecombokat bedörzsölöm sóval, a bőre alá bedugdosom a tölteléket, zsiradékkal kikent tűzálló tálba sorakoztatom őket, a tetejükre szalonnacsíkokat teszek, öntök alá fél deci vizet, befedem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 60 percet sütöm. A sütési idő sütőnként és a combok méretétől függően változhat.
Amikor a combok megpuhultak, leveszem a fóliát és visszadugom a sütőbe, további 15 percre pirulni. Közben néhányszor meglocsolom az alatta lévő szafttal, hogy finom ropogós legyen a bőre.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
