Kuszkuszos gombaraguval töltött csirkecombok

Ha töltött csirkecomb, akkor nekem is a klasszikus zsemle/csirkemáj kombó az ami a favorit, ellenben most valamimást kívántam.

Volt itthon egy kis gomba, amit szerettem volna felhasználni, így adott volt a gombaragú, dúsítottam kis kuszkusszal meg fűszerekkel és már adott is egy finom töltelék.

A hús isteni, szaftos, a bőre pedig finom ropogós….egy kis krumplipürés és ecetes fejessaláta és már kész is a finom ebéd.

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél mk kakukkfű
  • 1ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 szelet füstöltszalonna
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
  • 1 dl kuszkusz + 1 dl forró víz

Elkészítés:

A kuszkuszt felöntöm a forróvízzel, lefedem és félre teszem, hogy bedagadjon.

A finomra vágott vöröshagymát, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát és lepirítom.

Mikor szépen megpirult mehetnek bele a fűszerek, a petrezselyemzöld és a reszelt fokhagyma, ezzel már csak átforgatom és nem pirítom tovább, majd hozzákeverem a kuszkuszt.

A csirkecombokat bedörzsölöm sóval, a bőre alá bedugdosom a tölteléket, zsiradékkal kikent tűzálló tálba sorakoztatom őket, a tetejükre szalonnacsíkokat teszek, öntök alá fél deci vizet, befedem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 60 percet sütöm. A sütési idő sütőnként és a combok méretétől függően változhat.

Amikor a combok megpuhultak, leveszem a fóliát és visszadugom a sütőbe, további 15 percre pirulni. Közben néhányszor meglocsolom az alatta lévő szafttal, hogy finom ropogós legyen a bőre.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1