Lángos

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

 

Szerintem abban sokan egyet értünk, hogy egy finom sajtos-tejfölös lángosnak elég nehéz ellen állni.

A kérdés inkább az szokott lenni, hogy mivel turbózzuk még illetve, hogy fokhagyma kerüljön-e rá.

Hozzávalók:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 kg liszt
  • 1 ek só
  • 1 doboz tejföl
  • 2 dl viz
  • 5 ek olaj

Fokhagymás kence:

  • 4 gerezd zùzott fokhagyma
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A langyos tejbe elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

A liszthez hozáadom a sót, a felfuttatott élesztőt a tejfölt, a vizet, az olajat összegyúrom és ha szükséges, apránként még adok hozzá vizet, alaposan kidolgozom a tésztát, majd letakarom és duplájára kelesztem.

Amíg a tészta pihen, elkèszitem a fokhagymás kencét. A zúzott fokhagymát kikeverem a vízzel és az olajjal.

A megkelt tésztát kb. jò maroknyi nagyságú gombócokra osztom. Olajos kézzel vékony kerek formára nyújtom és forró olajban, mindkét felét aranysárgára sütöm.

Ízlés szerint a fokhagymás öntettel megkenve, tejföllel, reszelt sajttal kínálom.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük