Meggyes-csokis gríz”koch”

Arra gondoltam, hogy készítek ma rizskochot, de mivel nem volt itthon rizs, ezért újratervezés és jobb híján, búzadara került a rizs helyére.

Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert ismét született egy szuper desszert, ami a „nem desszertes” uramnak is nagyon ízlett, szóval már fényesre van mosva a tepsi, mert hült helye sincs, pedig nincs negyedórája, hogy kisült.

Szerintem az ízesítésnek csak a képzelet szab határt, nekem most meggybefőtt volt itthon, meg kapott még egy kis étcsokit…szuper kombó, de biztosan ki fogom próbálni más gyümölccsel is, a csoki viszont marad, mert nagyon finom volt benne, ahogy forrón olvadozott.

Nincs más hátra, Nektek is ki kell próbálni.

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 mk őrölt vanília
  • fél üveg magozott meggybefőtt
  • 6 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tejet felforralom, majd hozzáadom a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

Lehúzom a tűzhelyről, beleteszem a vajat, a cukrot és alaposan kikeverem.

A tojássárgáját kézi habverő segítségével elkeverem, majd részletekbe hozzá adagolom a grízes alapot és minden adag után alaposan kikeverem. Fontos, hogy több részletbe adjuk hozzá, hogy ne csapódjon ki a sárgája.

A kemény habbá vert fehérjét szintén több részletben a tojássárgájás-grízes masszába forgatom, majd kivajazott tepsibe (21 cm x 31 cm) öntöm.

A tetejét megpakolom gyümölccsel és csokival, majd 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változik, végezzünk tűpróbát.

A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszek, hogy miközben sül, gőzölögjon.

Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyveiben

RENDELD MEG MOST ITT!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1