fbpx

Pacsni

Ki emlékszik erre a finomságra és a kérdés, hogy ki szereti?

Ezer éve nem ettem, pedig régen nagy kedvenc volt és a nagy ötletelésbe,hogy milyen receptet hozzak Nektek, amivel a kedvetekben tudok járni, jött a válasz, hogy PACSNIT!

Remélem sikerül örömet szereznem vele és sokan elkészítitek!

…és aki még nem kóstolta ezt a finomságot, percet ne habozzon, mert kár kihagyni!

Hozzávalók – 10 darabhoz- :

  • 21 dkg liszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 g só
  • 1+5 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

A +5 dkg vajat beteszem a fagyasztóba!

A langyos tejbe elkeverek egy-egy teáskanál cukrot és lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

Mikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt összegyúrom, alaposan kidolgozom a tésztát és lefedve duplájára kelesztem (kb. 30 perc).

Ha a tésztám megkelt, lisztezett deszkára borítom, amennyire tudom széthúzgálom, mint a rétes tésztát és ráreszelem a lefagyasztott vaj harmadát, összehajtogatom a tésztát, letakarom és 15 percet pihentetem. Ezt a folyamatot még kétszer megismétlem.

A haramdik pihentetés után 10 részre szaggatom és golyókat formázok, ismét letakarom és újabb 15 percet pihentetem.

A golyókat ellapítgatom, hosszában széthúzom és sütőpapírral bélelt tepsire teszem a pacsnikat, újabb 10-15 perc pihentetés, közben a sütőt előmelegítem 180 fokra, légkeveréses fokozaton és az aljába, egy tűzálló tálba vizet teszek, hogy majd sütés közben párologjon.

Amikor utolsó pihenőidő lejárt, vizes ecsettel átkenem a pacsnikat és 12-15 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként és a tészta méretétől függően változhat, süssük őket szép pirosra.

 

Elkészítési idő: 10 perc + pihentetés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 30%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI30