Túrós tarkedli

Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!

 

Továbbra sem csillapodik a tarkedli őrületem, napról napra új ötleteim vannak, hogy mit készíthetnék ebben a serpenyőben, ami jelen pillanatban a kedvenc konyhai eszközöm és mivel nagyon sokan vettetek Ti is, ezért hozom Nektek is az új recepteket, hogy tudjátok sokat és változatosan használni.

Ha még nincs tarkedli sütőd, de szeretnél ITT megtalálod!

Szuper egyszerű módja a desszert készítésnek!

Hozzávalók 45 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél mk vanília
  • csipet só
  • 12 dkg túró
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja

Elkészítés:

A langyos tejbe elkeverek egy tk cukrot és egy tk lisztet, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

Amikor az élesztő felfutott az összes többi hozzávalóval együtt, egy kézi habverővel csomómentesre keverem, konyharuhával letakarom és meleg helyen 20 percet pihentetem.

Tarkedli sütőbe kanalazom és kisütöm. Úgy szoktam csinálni, hogy miután megfordítom egy szilikonlapáttal óvatosan megnyomom és akkor szép formája lesz.

Porcukorral megszórva, ízlés szerint dzsemmel, nutellával kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük