Zöldborsós tarhonya

Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!

Tegnap este, „helyzetfelmérés” gyanánt megkérdeztük a GastroHobbi fb oldalon, hogy mik a tapasztalatok, mik azok az alapanyagok, amik még elérhetőek a boltok polcain és mivel nagyon sok visszajelzés érkezett úgy döntöttem, hogy ma ezen kommentek alapjan készítek ebédet.

Sokan írtátok a tarhonyát és a borsót, így készült borsópörkölt tarhonyával! Some készítettém még, de ezt követően fogok, nagyon finom étel és szuper egyszerű elkészíteni.

Írjatok alapanyagokat, hogy mikkel szeretnétek receptötletet!

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarhonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 kk majoranna
  • 1 ek paradicsompüré
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.

Mostanság nagyon szeretem az eloxált serpenyőmet mert nagyon jó a hőelosztása, így szép egyenletesen pirul benne minden, a tarhonya is nagyon szép lett benne.

A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.

Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.

Mi ecetes céklával ettük, nagyon finom volt!

 

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük