fbpx

Csokis bukta

Ha már régóta keresel egy jó bukta receptet, akkor ez a Te posztod.

Az elmúlt napokban rengeteg visszajelzést kapunk Tőletek, hogy elkészítettétek amiket ajánlunk és nagyon örülök neki, hogy ilyen sok sikerélményetek van a kenyerekkel, kiflikkel, ételekkel.

Most ismét egy olyan receptet hozok, amit ha megsütöttök, a siker garantált, úgyhogy mehet is a Receptgyűjtőbe!

Készülhet lekvárosan is, de mivel nekem mindig kifolyik én erre a csokis verzióra esküszöm.

Hozzávalók:

  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 nagy tojás
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg vaj

A kenéshez:

  • 1 ek tejföl
  • 3-4 ek víz

Elkészítés:

A langyos tejbe elkeverek egy tk cukrot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

A liszthez hozzá adom a cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt és elkezdem dagasztani. Mikor a tészta már összeállt, hozzáadom az olvasztott vajat és alaposan kidolgozom. Kendővel letakarva, meleg helyen duplájára kelesztem.

Amíg a tészta kel, a tejben elkeverem a pudingport, a cukrot és sűrű pudingot főzök belőle, majd hagyom hűlni. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajat és kézi habverővel eldolgozom benne.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, 2-3 mm vastagságúra nyújtom, 12 részre vágom, mindegyik közepébe teszek egy-egy evőkanál csokis masszát, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.

A tejfölt kikeverem a vízzel, megkenem vele a buktákat, letakarva még 30 percet kelesztem, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25-30 perc alatt készre sütöm.

Ha nagyon gyorsan megsülne a teteje, fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg és így süssük készre. Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.

Sütés közben a sütő aljába, egy hőálló tálban vizet teszek, hogy közben párologjon.

Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 30%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI30