Felhőkuglóf

Ha Te is szeretsz ilyen finomságokat készíteni és az egyszerű receptek híve vagy Neked szól a Házi Pékség – macera és kovász nélkül című könyvünk, telis tele kipróbált és sokszor készített receptekkel! ITT!

…és tényleg, mintha felhőbe harapnál!

Sokáig annak a híve voltam, hogy a finom kuglóf az kelttészta, ma viszont megdölt ez az elméletem és isteni finom, pihe-puha kalácsot sütöttem sütőporral, amit Nektek is feltétlen ki kell próbálnotok!

Nagyon egyszerű kevert tészta és miután megsül is olyan, mintha egy nagy adag habba harapnék… ezt nem lehet leírni, ezt ki kell próbálni!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl olaj
  • 2,5 dl kefír
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 kk vanília örlemény

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverem, itt ne spóroljunk az idővel, jól habosítsuk fel, mert ez lesz a finom, könnyed kuglóf alapja.

Amikor szép habos, mehet bele a kefír, az olaj, a liszt, a sütőpor, alaposan kikeverem majd két részre osztom a tésztát.

Az egyik részbe bele keverem a vaníliát, a másikba a kakaóport.

A kuglóf formát vajazom, lisztezem, majd felváltva bele öntögetem a két tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként és a kuglófforma méretétől függően változhat. Végezzünk tűpróbát.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1