Káposztás palacsinta

Reggel kinyitottam a hűtőt, ott árválkodott egy kis darabka káposzta, kicsi fejtörés után gondoltam, hozok Nektek egy finom receptet mi is.

Nem tudom, szoktátok-e káposztával sütni palacsintát, de mi nagyon szeretjük ezért ajánlom Nektek is kipróbálásra. Nagyszerű reggeli, tízórai, uzsonna, de egy finom pörkölt mellé is nagyon jó köret.

Hozzávalók:

  • 30 dkg káposzta
  • 3 tk kacsazsír
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 2 ek olaj + a sütéshez
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A káposztát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem és a kacsazsíron sóval, borssal megdinsztelem.

A lisztből, tojásból, olajból, vízből, csipet sóval palacsintatésztát kavarok, majd hozzáadom a káposztát, ezzel is elkavarom.

Olajjal kikent palacsintasütőben kisütöm a tésztát, mint ahogy a palacsintát szoktam.

Ízlés szerint tejföllel kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük