Az elmúlt 16 év alatt amit a konyhában ügyeskedtem, az egyik legnagyobb mumusom a grízgaluska volt. Legyen az akármilyen tuti recept, az én kis galuskáim mindig betonkemények lettek…
Néhány héttel ezelőtt ezt megelégelve, neki álltam legyártani isten tudja hány adagot, azzal a céllal, hogy addig nem nyugszom, amíg nem készítek isteni finom, vajpuha levesbetétet és jelentem sikerült és csupa nagybetűvel bele is írtam a Receptgyűjtő könyvembe, hogy ha véletlen, egyszer lekapcsolják az ineternetet ez a recept akkor is megmaradjon az utókornak!
Azóta már többször teszteltem a receptet, hogy biztosan tuti-e és mivel mindig újra és újra nagyon jól sikeül ezért ma van a napja, hogy veletek is megosztom, hátha van még itt akinekjól jön.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 3 ek olaj
- 6 csapott ek búzadara
- fél tk sütőpor
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tojásfehérjét villával kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját, hozzáadom az olajat, a búzadarát, a sütőport, a petrezselyemzöldet, a borsot, összeforgatom és félre teszem. 30-40 percet pihentetem.
Két kanál segítségével forrsában lévő sós vízbe, vagy közventelnül a levesbe szaggatom és készre főzöm. A főzés közben néhányszor átforgatom.