Tojásleves „ramen”

Nagyon szeretjük a tojáslevest, viszont tésztával még sosem ettem. Szokták mondani, egyszer mindennek eljön az ideje, így ennek is. Azt el mondjam, nagyon finom volt. Az egész tojás sajnos túl készült mire mindent összeszedtem a fotózáshoz, de nem baj, majd legközelebb kicsit folyósabbra hagyom…egyébként meg mindenki készítse úgy, ahogy szereti.

Hozzávalók:

  • 5 ek olaj
  • 1 ek egész kömény
  • 5 dkg liszt
  • 1 nagy vagy 2 kicsi babérlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk erőspaprikakrém
  • tojás ízlés szerint
  • 1 adag ramen-, rizs- vagy bármilyen ázsiai tészta
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és tárkonyecet

A tetejére:

  • újhagyma
  • chili

Elkészítés:

Felhevítem az olajat, majd beledobom a köménymagot és megpirítom, hogy kijöjjenek az ízek, akkor jó mikor már pattog. Amikor ez kész, hozzáadom a lisztet és zsemle színű rántást készítek, majd lehúzom a tűzhelyről.

Megszórom a fűszerpaprikával, hozzá adom a paprika krémet, felöntöm 1,2 liter vízzel (ha van akkor jobb az alaplé). Bele teszem a babérlevelet, a meghámozott, egész vöröshagymát, sózom, borsozom, majd visszateszem a tűzhelyre és közepes hűmérsékleten,  fedő alatt 20-25 percet főzöm, amikor kész, leszűröm. – Ezt az alaplevet előre is elkészíthetjük –

Közvetlenül tálalás előtt kifőzöm a tésztát az elkészítési utasítás szerint.

Forráspontig hevítem az alaplevet, hozzáadom az ecetet, majd egyesével beletszem a tojást és 2-3 percig, gyöngyözve főzöm.

Egy tányérbe levet szedek, tésztát teszek a közepébe, egy tojást, majd ízlés szerint megszórom frissen apírított újhagymával, aki szereti a csípőset, tehet hozzá chilit is.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük