Firenzei citromos csirke

Lepjétek meg magatokat, barátnőiteket, anyukátokat egy-egy Receptgyűjtő könyvvel támogatva ezzel a munkánkat! RECEPTGYŰJTŐ könyv ITT!

 

Ez egy nagyon egyszerű, nagyon könnyed, friss étel.

Nem is iagzán szeretném ragozni a felvezetőt, mert nincs is mivel. A lényeg, készítsétek, mert nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 2 közepes, kezeletlen héjú citrom
  • 1 ek friss, aprított rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj (ízlés szerint napraforgó vagy olíva)
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Az egyik citrom levét kifacsarom, a másikat karikára-, majd négybe vágom. Hozzá adom az olajat, a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot, az aprított rozmaringot, alaposan összekeverem, a citromdarabokat kicsit megnyomkodom, majd beleforgatom a feldarabolt csirkemellet.

Az így beízesített csirkét ( pácolhatjuk is egy-két órát vagy akár egy éjszakát is, de én álltalában egyből sütöm) hőálló tálba vagy tepsibe teszem, befedem benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30 percet sütöm, ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljon, majd leveszem a sütőpapírt, átforgatom a húst a szafttal és visszateszem további 10-15 percre, hogy kicsit megpiruljon.

A sütési idő sütőnként változhat és függ attól is, mekkora darabokra vágjuk a csirkét.

Én tepsiben sült, frissen őrölt borssal fűszerezett burgonyahasábokkal szoktam kínálni.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1