Fokhagymás sült oldalas

Az oldalas sütés sokáig az egyik mumusom volt, mert mindig száraz lett, rágós, amióta azonban így készítem, minidg szaftos és ízletes lesz.

Ha esetleg Neked sem sikerült eddig finom oldalast sütni, jó szívvel ajánlom ezt a receptet. Mennyiségeket nem igazán tudok írni, mert teljesen ízlés dolga.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés oldalas
  • 0,5 dl olaj vagy sertés zsír
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • Ízlés szerint só, bors és őrölt kömény

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mellett felszeletelem, besózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és tepsibe sorakoztatom.

Ráhalmozom a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, ráöntöm a zsírt/olajat és a vozet, alufóliával befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20 percet sütöm, majd vissza veszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és 1,5 órát sütöm.

Nekem ennyi idő elég szokott lenni, hogy vajpuha legyen a hús, de a méretétől is függ. Ha a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, meglocsolom a húsokat a szafttal és visszateszem a sütőbe 10-15 percre, kicsit még pirulni.

Ízlés szerint krumplipürével, főzelékekkel kínálom.

 

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1