Kolozsvári rakott káposzta

Ez a recept kötelező eleme a Receptgyűjtőnek! Ha Te is szeretnél, kattints ide!

 

Receptvideó már régóta van fenn erről a finomságról, de mivel sokan kérítek az írott receptet is, ezért most ez is érkezik.

Sokszor írtam már…és fogom is még biztos, hogy nagyon szeretem a savanyú káposztát, így minden, ami ebből az alapanyagból készül, az nálam kedvenc, mint ahogy ez a rakott káposzta is!

Biztos sokan ismeritek és készítitek, nem mondom, hogy újdonságot hozok, inkább csak ötletadónak szánom, illetve azoknak akik mondjuk még nem csinálták és egy kipróbált, igazán finom receptet keresnek.

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg házi füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertés lapocka
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 20 dkg pároltrizs
  • 50 dkg tejföl
  • Ízlés szerint házi füstölt kolbász

Elkészítés:

A rizst megpárolom, vagy ha van maradék az is nagyon jó hozzá.

A káposztát ha szükséges kiöblítem, lecsepegtetem, majd tetszőleges zsiradékon megpárolom.

A szalonnát vékony csíkokra vágom, zsirjára sütöm, majd hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok mehet bele a darálthús, amit fehéredésig pirítok, majd megszórom a fűszerpaprikával, ha szükséges sózom – ez szalonna függő – összeforgatom és elkészült a ragu.

Hozzá is keverhetjük a húsos raguhoz a párolt rizst, de én külön szeretem rétegezni.

Egy hőálló tálat kikenek zsirral vagy olajjal, egy réteg párolt savanyú káposzta, egy réteg húsos ragu, egy réteg párolt rizs, kolbászkarikák, ezt bekenem tejföllel, majd keződik előről… káposzta, húsragu, párolt rizs, megint káposzta, a tejfö másik fele, a tetejére kolbász karikák és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25-30 perc alatt készre sütöm.

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1