Savanyú káposztával sült sertéstarja

Mostanában elég kevés tarja receptet hoztam, de mi több, ritkábban is készítem, mint egyébként szoktam… az okát nem tudom, ez most valahogy így alakult, de akkor, hogy gyorsan kompenzáljak is, egy igazi finomsággal érkezem.

Ebben a hideg, esős időben, nekem mindig nagyon jól esnek a savanyú káposztás ételek…ha Nektek is, érkezik is egy szuper ötlet, például hétvégére.

Nem kell vele sokat foglalkozni, csak gyorsan bedobálni egy tepsibe és már mehet is a sütőbe, a végeredmény pedig egy finom szaftos hús, isteni káposztával

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 szép nagy szelet sertéstarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 4 szelet házi füstölt szalonna
  • 1,5 dl száraz fehér bor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozom, lereszelem, majd egy tálban összekeverem az aprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal.

A tarjaszeleteket az inas részeknél kb. 1 cm-re bemeccem, tenyeremmel megcsapkodom és bekenem a hagymás masszával.

Egy hőálló tálat, öntöttvas lábast, kikenek zsiradékkal, belehalmozok egy adag savanyú káposztát (ha szükséges mossuk át), rá a hússzeleteket, arra mehet a bevagdosott szalonna, aztán megint káposzta, felöntöm a borral, befedem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 90 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús méretétől is. Akkor jó, mikor már finom omlós.

Friss kenyérrel kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük