Királyi sörös borda

A jó recepteknek kell egy szuper Receptgyűjtő, hogy fennmaradjanak az utókor számára! Ha Te is szeretnél egyett ITT megtalálod!

Hozzávalók:

  • 8 szép szelet sertés borda
  • 1 ek mangalica zsír
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • 5 dl világos sör
  • 3 ek krémes dijoni mustár
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm.

 

Amikor a hús kérget kapott, tányérra szedem és a visszamaradt zsiradékra dobom a felkarikázott hagymát,megdinsztelem, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, a köményt, felöntöm a sörrel, elkeverem benne a mustárt, majd visszateszem az elősütött hússzeleteket és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 60-70 perc alatt puhára párolom. A párolási idő függ a hús vastagságától is. A lényeg, hogy finom omlós legyen.

 

Nagyon szeretjük hozzá a petrezselymes krumplit, így azt ajánlom mellé köretnek.

Elkészítési idő: 20 perc + párolás

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1