Ez egy nagyon jó kis desszert, amit nem mellékesen nagyon egyszerű elkészíteni. Számtalan verziója kering a neten, mindenkinek megvan a saját fortélya hozzá, mint ahogy nekem is…én puding helyett igazi, vaníliás főzött krémmel készítem!
Nem sokkal nagyobb macera elkészíteni, mint megfőzni a pudingot, a külömbség viszont hatalmas, úgyhogy feltétlenül próbáljátok ki, mert biztosan nagy sikert arat.
Hozzávalók:
A krémhez:
- 5 tojássárgája
- 8 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 1 tk vanília őrlemény
- 4,5 dl tej
- 4 dl 20%-os tejföl
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 25 dkg vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
A tojássárgákhoz adom a porcukrot, a lisztet, a vaníliát, kb. 2 dl tejet és csomómentesre keverem. Mikor ezzel megvagyok, felöntöm a maradék tejjel, tűzhelyre teszem és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.
A krémet félre teszem hűlni, majd amikor már nem meleg egy elektromos habverővel hozzá keverem a tejfölt.
A lisztet elkeverem a pocukorral, a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadom a vajat, a tojást, lisztezett deszkára borítom, alaposan kidolgozom a tésztát majd két részre osztom.
Az egyik felét kinyújtom 3-4 mm vastagságúra, vajazott/lisztezett tepsibe (21×31 cm) simítom, ráöntöm vaníliás tejfölös krémet, majd kinyújtom a másik tésztát is és befedem vele a krémet.
160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb.25 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.
Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő
