Tejfölös csodasüti

Ez egy nagyon jó kis desszert, amit nem mellékesen nagyon egyszerű elkészíteni. Számtalan verziója kering a neten, mindenkinek megvan a saját fortélya hozzá, mint ahogy nekem is…én puding helyett igazi, vaníliás főzött krémmel készítem!

Nem sokkal nagyobb macera elkészíteni, mint megfőzni a pudingot, a külömbség viszont hatalmas, úgyhogy feltétlenül próbáljátok ki, mert biztosan nagy sikert arat.

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 4,5 dl tej
  • 4 dl 20%-os tejföl

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tojássárgákhoz adom a porcukrot, a lisztet, a vaníliát, kb. 2 dl tejet és csomómentesre keverem. Mikor ezzel megvagyok, felöntöm a maradék tejjel, tűzhelyre teszem és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

A krémet félre teszem hűlni, majd amikor már nem meleg egy elektromos habverővel hozzá keverem a tejfölt.

A lisztet elkeverem a pocukorral, a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadom a vajat, a tojást, lisztezett deszkára borítom, alaposan kidolgozom a tésztát majd két részre osztom.

Az egyik felét kinyújtom 3-4 mm vastagságúra, vajazott/lisztezett tepsibe (21×31 cm) simítom, ráöntöm vaníliás tejfölös krémet, majd kinyújtom a másik tésztát is és befedem vele a krémet.

160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb.25 perc alatt készre sütöm. A sütési idő  sütőnként változhat.

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1