Töltött cukkini

Neked van már saját Receptgyűjtő könyved? A legjobb hely kedvenc receptjeidnek! ITT!

Most csak egy gyors húsmentes receptet hozok Nektek, amit én nagyon szeretek. Finom, pikáns, gyors ebédet tudtok készíteni, mindössze néhány hozzávalóból!

Hozzávalók:

  • 10 dkg bulgur
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb vagy két kisebb cukkini
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj + a cukkini kenéshez
  • 2 szál újhagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 1 marék aprított, friss bazsalikom vagy 1 tk szárított
  • 1 tk aprított friss oregano vagy szárított
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A bulgurt felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és fedő alatt, takarék hőmérsékleten puhára párolom.

A cukkinit megmosom, hosszába ketté vágom, kikaparom a belsejét, majd megkenem olívaolajjal és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10 perc alatt elősütöm.

A cukkini belsejét felaprítom, a paradicsomot felkockázom, a hagymát vékony karikára vágom.

Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolajat, rádobom a felkaikázott újhagymát, megpárolom, majd mehet rá a cukkini belseje, a felkockűzott paradicsom, só, fűszerek és alaposan kiforralom. Mikor kész, hozzákeverem a megpárolt bulgurt.

A paradicsomos bulguros keverék felét szétosztom az elősütött cukkinibe, megszórom az összekevert reszeltsajtok felével, rápakolom a ragu másik felét, megszórom a maradék sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütöm (170 fok, légkeverés).

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1