Ezt a receptet már régóta szeretném megírni Nektek. Nem nagy szám, de mégis nagyon finom ésszerintem sokan nagyon fogjátok szeretni.
Isteni köret, de akár önálló ételként is megállja a helyét. Az alja fantasztikusan krémes a vajas, tejszínes egyvelegtől, a teteje pedig ropog…
Brassói mellé szoktam köretnek készíteni, bár tudom ezért egyenes út a pokol, de hát nah,…az “ahány ház, annyi szokás” elvén szerintem ez is belefér.
Hozzávalók:
- 6 közepes méretű burgonya
- 8 dkg bacon
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 2 friss rozmaring ág
- 10 dkg reszelt sajt (én vegyesen szoktam parmezánt és trappistát)
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felszeletelem kb 0,5 cm vastagságú szeletekre és enyhén sós vízben előfőzöm.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, belesorakoztatom a burgonyát, rádarabolom a vajat, meglocsolom a tejszínnel, megszórom a csíkokra vágott baconnel és a rozmaringgal, befedem és 200 fokra előmelegített sütöben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt megsütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és már fedés nélkül visszadugom a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
